INFORMACIÓ BÀSICA

Presentació

Segons la llegenda, el Mansuet va ser un un bandoler que va actuar als pobles de l'entorn de la muntanya de Montserrat i que es refugiava a les coves del Salnitre entre finals del segle XVIII i principis del XIX.
 
El proper 12 de febrer, si us voleu sentir lliures com el Mansuet, cercant controls entre boscos, garrigues, camps d'oliveres i tot plegat als peus de l'espectacular muntanya de Montserrat, no us podeu perdre la primera Rogaine del Montserratí.
 
Podeu escollir entre dues curses:
 
  • 4 hores (temps màxim): Cursa per esportistes ja iniciats en aquest tipus de competicions, que serà puntuable per la Lliga Catalana d'Esprint Rogaine (LCER).
  • 2 hores (temps màxim): Cursa Popular pensada per famílies i per tothom que es vulgui iniciar en el món del rogaine i/o que vulgui gaudir d'aquest esport d'una forma més lúdica. 


Què és la rogaine?

La rogaine és una modalitat esportiva de les curses d’orientació en què els participants han de desplaçar-se a peu, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima puntuació passant  pels controls en un temps màxim i un ordre lliure.
 
Els participants disposen d’un mapa on hi ha impresos tots els controls i el seu valor. No tots els controls valen els mateixos punts, això dependrà de la dificultat física i/o tècnica per trobar-los. La puntuació de cada control ve determinada per la desena del número de control. Per exemple fa fita número 35, valdrà 3 punts, i la fita 90 en valdrà 9.
 
Els equips han d’aconseguir la màxima puntuació passant pels controls en un temps màxim de 4 o 2 hores, segons la cursa escollida.

No hi ha recorreguts establerts, cada equip decideix l’ordre de pas pels controls.  

Hi haurà un gran número de controls. Cada control es marca sobre el terreny amb una fita d’orientació que consisteix en una tela de tres requadres i forma triangular de 30 x 30 cm, de colors taronja i blanc.

Participació i categories

Equips de 2 a 5 components.


Categories cursa de 4 hores puntuable per la Lliga Catalana d'Esprint Rogaine (LCER).

  • HJ, DJ, XJ: Categories Júnior (homes, dones i mixta). Tots els participants membres de l'equip han de tenir 23 anys o menys.
  • HO, DO, XO: Categories Open (homes, dones i mixta). Categories obertes d’edat.
  • HV, DV, XV: Categories de Veterans (homes, dones i mixta). Tots els membres de l’equip han de tenir 40 anys o més.


Categories Cursa Popular de 2 hores.

  • HO, DO, XO: Categories úniques Open (homes, dones i mixta). Categoria oberta d’edat.


* Possibilitat de córrer en solitari, però fora de classificació.

Se seguirà el Reglament Oficial de Rogaine de la FCOC.


Puntuació a la Lliga Catalana d'Esprint Rogaine (LCER)

D'acord amb el reglament de la LCER, la puntuació en el ràquing és individual, de manera que un/a participant pot córrer amb diversos companys/es i en diverses categories i obtenir sempre els punts segons la seva classificació en aquella prova.
 
La puntuació de cada participant es calcularà de la següent manera:
Puntuació de l'equip x 100 / Puntuació de l'equip guanyador.
 
Recordeu que només la cursa de 4 hores és puntuable.
 
  

Programa

 
08:30: Recepció de participants i entrega de targes.
09:30: Accés parc tancat
09:45: Entrega de mapes rogaine de 4 hores.
10:00: Sortida en massa del Rogaine de 4 hores.
10:15: Accés parc tancat i entrega de mapes Cursa Popular 2 hores.
10:30: Sortida de la Cursa Popular de 2 hores.
12:30. Arribades sense penalització Cursa Popular de 2 hores.
13:15: Entrega premis 2 hores.
14:00: Arribades sense penalització Rogaine 4 hores.
14:45: Entrega premis Rogaine 4 hores
 
 

Centre de competició

 
Estarà situat a l'Escola Mansuet de Collbató. Com arribar-hi.

 

 Aparcament

Aparcament als carrers adjacents a l'escola (respecteu les normes d'aparcament).Sistema de cronometratge i control


El cronometratge i control es farà exclusivament mitjançant el sistema Sportident.

Per a tots aquells que no tinguin xip electrònic, l'organització posarà a la seva disposició xips de lloguer. Aquests xips són de la FCOC, i per tant, independentment del cost de lloguer, s'haurà de deixar el DNI com a dipòsit en el moment de recollir el xip, abans de començar la cursa. En cas que aquest es perdi o es malmeti, s'haurà d'abonar el seu cost íntegre. En cas de llogar models SI-9, el cost serà de 18€ i en cas de llogar pCard el cost a abonar serà de 10€. (Preus marcats per la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya FCOC).

Per a les categories populars es llogaran pCards, targes amb menys capacitat d'emmagatzematge i una mica més lentes. Preguem que tothom en tingui cura, i que a l'hora de marcar cada control es dipositi la tarja pCard sobre del forat de la base, i que s'esperi uns segons per sentir el senyal acústic o bé veure la llum vermella. Qualsevol d'aquests dos senyals ja valida el marcatge.

Per tal que tothom llogui la tarja adient informem de la capacitat dels xips electrònics:
- pCard: 20 memòries (inclosa la neteja i la meta).
- SI-9: 50 memòries.

Recordem que és responsabilitat de cada corredor/a netejar i comprovar el seu xip electrònic Sportident abans de la sortida.

Recollida de braçalets

Caldrà recollir els braçalets obligatoris prèviament a la cursa. Els corredors que s'hagin inscrit prèviament i que no necessitin lloguer de xip electrònic, trobaran el seu braçalet al centre de competició degudament indicat. La resta haurà de passar per la carpa d'inscripcions.

NO HI HAURÀ SERVEI DE GUARDERIA


Abandonaments

Tots els participants, encara que hagin abandonat, hauran de passar obligatòriament per l'arribada i comunicar-ho a les taules de meta Sportident, per tal que l'organització en tingui coneixement i pugui així saber que ningú ha pres mal.

Avituallament i serveis

- Hi haurà avituallament líquid i sòlid a l'arribada de la cursa. No hi haurà avituallament durant la cursa, ni tampoc hi haurà gots de plàstic. Per tant caldrà que cadascú es porti el seu got.
- El centre de competició disposarà de lavabos i WC.


Premis

Hi haurà premis pels 3 primers classificats de cada categoria. 

Equip organitzador

Directora de Cursa: Maria Gracia.
Director tècnic: Eduard Garcia.
SportIdent: Isa García, Txell Badia i Oriol Roca.
Sortides: Clara Pañella.
Inscripcions: Maria Gracia i Txell Collado.
Controlador: 
Jurat tècnic: